От величествени водопади и изгубени градове до мистериозни забележителности и природни чудеса събрахме за вас в колекция от картини, които си струва да разгледате. Чувствайте се свободни да споделите и вашите любими дестинации!

1. Езерото Хилиър (Розовото езеро), Западна Австралия

Учени са доказали, че розовият цвят на водата се дължи на наличието на водорасли, които обикновено стават причина за необичайно оцветяване.

Езерото Хилиър (Розовото езеро), Западна Австралия

2. Памуккале, Турция

Горещите извори, разливащи се над скални тераси, са част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Памуккале, Турция

3. Санторини, Гърция

Санторини, един от най-красивите острови в Европа, е най-отчетливият винарски регион в Гърция и дом на най-старите лозя в Европа.

Санторини, Гърция

4. Замъкът Нойшванщайн, Германия

Приказният замък в Бавария е една от най-големите туристически атракции на Германия. Това е замъкът, познат на много хора по света, използван за емблема на Дисни.

Замъкът Нойшванщайн, Германия

5. Язовир Монтичело, Калифорния, САЩ

Преливникът във форма на гигантска фуния (The Morning Glory Spillway) буквално поглъща водата, като най-зрелищна е картината през дъждовния сезон.

Язовир Монтичело, Калифорния, САЩ

6. Национален парк Йелоустоун, Уайоминг, САЩ

Паркът е известен с горещите си извори. Той е мястото с най-голяма концентрация на гейзери в света.

Национален парк Йелоустоун, Уайоминг, САЩ

7. Голямата синя дупка, Белиз

Голямата синя дупка (The Great Blue Hole) е голяма подводна дупка край бреговете на Белиз. Дупката е кръгла с диаметър 300 м и дълбочина 124 м.

Голямата синя дупка, Белиз

8. Червеният бряг, Китай

Червеният бряг се намира в делтата на река Ляо, на около 30 км югозападно от град Пандзин. Червеният цвят се дължи на червена морска трева, процъфтяваща на местнатата солено-алкална почва. Тревата започва да никне през април-май и остава зелена през лятото, но през есента цветът й се променя в огнено червен.

9. Езерото Салар де Уюни, Боливия

Салар де Уюни е най-голямата солна пустиня. Всяка зима езерото се изпълва с дъждовна вода, но все пак остава достатъчно плитко. Когато се покрие с вода, повърхността блести като едно голямо естествено огледало. През лятото водата пресъхва, откривайки утаените пластове минерали.

Езерото Салар де Уюни, Боливия

10. Паркът Такиночо Шибазакура, Япония

На японски „шибазакура” означава „розов мъх” и е красиво нискорастящо цвете от семейството на познатия ни флокс. Април и май са най-подходящите месеци да се насладите на красотата на цикламения килим.

Паркът Такиночо Шибазакура, Япония