Идеи за градинска пътекаДънерите, стъблата и клоните на изсъхнали или отрязани дървета могат да ви послужат по разнообразни начини, за да вдъхнете още повече уют в дома си или градината.

Дървените пънчета са един наистина достъпен и интересен за декориране елемент, с който да включите очарованието на природата в своята декорация.

Ако имате паднало дърво в двора, не е необходимо да го гледате като нещо грозно и ненужно… Просто проявете творчество и използвайте дънера, стъблото или клоните на това дърво.

Може да запазите естествения цвят на дървото, да добавите лак за блясък или да боядисате в любим за вас цвят.

Дървените кръгове в съчетание с ярко зелен мъх добавят непринуден чар на градинската пътека. Но ако решите да си направите такава, трябва да знаете, че тя ще бъде хлъзгава, когато е мокра. Затова е добре да добавите текстура на повърхността на дървените кръгове чрез кръстосани разрези с трион, чук или длето. Освен това поради наличието на влага в почвата парчетата постепенно се деформират. Така или иначе, този вид пътеки имат кратка продължителност на живот – около 3-5 години. Дори използването на консерванти за дърво няма да удължи много запазването им.

Разгледайте нашата галерия с идеи как да си създадете стилни и близки до природата маси, столове, табли или пътеки от нарязани кръгове от ствола, сандъчета за цветя и др.

Декорация за стена от дървени кръгчетаДекорация за цветяДекорация за цветя от дървени кръгчетаДекорация от изсъхнал клонДекорация от сухи клониДъска от дървен кръгИдеи за декорация от пънчета на дърветаЛампа от дървен пънМаса и столове от дънериМаса и столове от дънериМаса и столове от дървени кръгчетаМаса от дървен пънМаса от дървен пънМаса от дървен стволМаса от изсъхнал дънерМаса от изсъхнал дънерПодложка от дървено кръгчеПоставка за вино от дървен кръгПътека от дървени кръгчетаСандъче за цветя от дънерСандъче за цветя от дървен пънСандъче за цветя от дървен пънСандъче за цветя от дървен пънСандъче за цветя от дървен пънСандъче за цветя от дървен пънСтена, декорирана с дървени кръгчета