Мечтали ли сте си за тропически оазис у дома? Ако не разполагате с достатъчно място в градината или нямате необходимото време за достатъчно грижи, мечтата Ви може да се превърне в реалност! Лесно може да си създадете мини версия на езеро в саксия, което да декорирате със сукуленти и водни растения. Идеята за езерце в саксия е и особено подходяща за тези от Вас, които не разполагат с двор или градина, но пък имат на разположение тераса.

Необходимо Ви е само малко въображение, за да си направите прекрасна водна градина. Може да използвате глинени съдове, саксии (например такава от бонсай) или каквото прецените, че е подходящо.

Стъпка по стъпка: Застелете дъното на съда с найлон и посипете с камъчета и пясък. Ако разполагате с по-голям съд, може да го терасирате, като само част от него запълните с вода, а в останалата част създадете малък алпинеум (седумите и семпервивумите са подходящи за целта). Разделянето на нива в този случай може да направите с помощта на дървена преграда например.

Декорация: Освен задължителните водни растения (например водна лилия, лотус, водна леща, ирис, кана и др.), които сте избрали, може по желание да добавите малък фонтан или декоративни рибки. Ако сте решили да пуснете рибки, най-добре изчакайте ден-два, за да се стабилизира водата.