Декорирането с цветя е не само въпрос на вкус или комбинация с други елементи в пространството или стаята, която сме избрали. Винаги може да подсилите въздействието от присъствието на флорални декорации в дома си, като вземете под внимание езика на цветята, символиката на цветовете и ароматите.
Всички знаем, че жълтите или бели цветя са синоним на чистота, душевен мир и мъдрост. Например, жълтата хризантема е националното цвете на Япония, а в срани като САЩ и Китай се смята за източник на привързаност и добри чувства, свързани с приятелството.
Друг класически пример са розите, които имат дълбоко религиозно значение, в допълнение към традиционната асоциация с любов по отношение на червените рози. Според христянските легенди, когато Исус носи кръста до Голгота, сълзите на Дева Мария падат под формата на червени рози.
Има множество истории и значения, свързани с разновидностите цветя, които могат да украсят дома Ви.
Културата на цветята, е предимно застъпена в Близкия изток и през годините достига световен мащаб. На пазара има различни възможности за избор на цветя, които могат да бъдат използвани за индивидуализиране на средата във всеки дом. Например, щастливите маргаритки красят пространството, защото цветът и ароматът им са пряко свързани с топлите сезони като пролетта и лятото.