В Гърция, на западния бряг на остров Закинтос се намира залива Навагио, получил прякора “Залива на контрабандистите” или “Плажа на корабокрушенците” (Shipwreck Beach). Той е малък плаж, заобиколен от стръмни скали. Скалите образуват непробиваема стена около това райско кътче на природата.

Дълго време никой не знаел за залива. Но през 1980 г. корабът “Панайотис” с товар от контрабандни цигари, плаващ в тези води, бил настигнат от крайбрежната полиция. Моряците, а дори и капитанът на кораба, изоставили всичко и напуснали кораба. Неконтролируемият кораб бил изхвърлен от вълните към този залив.

Оттогава стотици хиляди души годишно го посещават, за да отпочинат, да поплуват или да се покатерят върху стария кораб, за да се насладят на невероятната гледка. Туристите могат да се катерят и по скалите, откъдето се разкрива прекрасна панорамна гледка към целия залив и морето.

До самия залив постоянно се организират екскурзии и да се стигне до там е лесно. Но естествено и тълпата от туристи не е малкa. Въпреки това, преживяването си заслужава, а може да имате и късмета да видите съвсем отблизо делфини, които често съпровождат туристическите корабчета.