Разберете всичко за фън шуй в спалнята – от избора на най-добрите цветове за спалнята до всички предизвикателства, за да постигнете най-практичния начин за фън шуй хармония, защото Вашата спалня е най-важната стая в дома.

За да следвате фън шуй в спалнята, може да използвате някои прости, практически правила и основни съвети:

1. Освободете се от телевизора, компютъра или друго оборудване в спалнята. Добрата Фън Шуй енергия в спалнята е унищожена, когато тези елементи присъстват в нея.

2. Отваряйте прозорците често или използвайте пречиствател на въздуха, за да поддържате въздуха свеж и пълен с кислород. Имайте предвид, че растенията в спалнята не са препоръчителни според Фън Шуй освен ако Вашата спалня е доста голяма и растенията са разположени далеч от леглото.

3. Използвайте няколко нива на осветление в спалнята си, за да регулирате енергията. Подходящото осветление е много важно, тъй като светлината е нашият #1 на хранителни вещества и енергия. Свещите са най-добрият вариант за фън шуй осветление в спалнята, но не забравяйте да си купите свещи без токсини.

4. Използвайте успокояващи цветове, за да се постигнете добър фън шуй баланс и да създадете най-добрия поток на енергия за възстановителен сън. Най-добрите фън шуй цветове за спалня се считат така наречените “цветове на кожата”. Цветовете на човешката кожа варират от бледо бяло до наситено шоколадово кафяво. Изберете цветове в този диапазон, които ще работят най-добре за декора във Вашата спалня.

5. Изберете снимките във Вашата спалня мъдро, тъй като изображенията носят мощна фън шуй енергия. Изберете снимки от щастливи моменти, случили се в живота ви.

6. Следвайте основните фън шуй насоки за разполагане на леглото:

    – леглото да е лесно достъпно от двете страни;
    – да има две нощни шкафчета (по едно от всяка страна);
    – леглото да не е в пряка линия с вратата.

Добрият матрак, твърдите табла и висококачествените завивки от естествени влакна са много важни за създаване на хармонична Фън Шуй енергия.

7. Дръжте всички врати затворени през нощта – вратите на шкафчетата и гардероба, вратата на банята и на спалнята. Това ще даде възможност на потока от енергия да укрепи Вашето здраве, както и здравето на Вашата връзка. Поддържането на гардероба в спалнята чист и организиран допълнително ще създаде чувство на мир и спокойствие.