Идеи за стълбище в градинатаАко сте решили да проектирате стълбище като декоративен елемент на Вашата градина или просто теренът Ви задължава да изградите такова, дизайнът на Вашето градинско стълбище лесно може да се адаптира към стила на градината.

Има доста неща, които да предвидите преди да изградите стълбището. Трябва да помислите добре за подходящите материали, цветове, извивки, наклон, осветление и др. Важен елемент в процеса на декориране на Вашите стълби е и заобикалящата ги растителност.

Малките храсти и цветни туфи изглеждат красиво около стълбището, но има и по-лесен вариант – да разположите саксии с цветя по стълбите. В този случай не прекалявайте със саксиите, като ги поставите върху всяко стъпало, защото стълбището ще изглежда претъпкано, а и ще бъде по-сложно за преминаване. Старайте се да изберете малки до средно големи съдове за растенията. Подходящи за отглеждане са нискорастящи растения, като билки и ниско растящи цветя (циганче, здравец, петунии, теменужки…).

Ако стълбището се извива покрай стена, може да посадите пълзящи растения, които да придадат свежест на голата скучна стена. Ако премислите добре всички детайли, несъмнено резултатът ще е чудесно съчетание на новото стълбище с ландшафта.

Идеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градинатаИдеи за стълбище в градината