Градината в Бъкингамския дворец се намира в задната част (западната) на Бъкингамския дворец. Обхваща голяма част от района на бившата Гьорингска голяма градина, кръстена на Лорд Гьоринг. Основите са поставени от Хенри Мъдрия и впоследствие работата е довършена от Уилям Таунсенд за Джордж IV.

Градината заема 42 акра (17 хектара) в Уестминстър, Лондон и има две и половина мили пътеки от чакъл. Площта му е ограничена от Конституцията Хил на север, Хайд Corner парк на запад, Grosvenor място на юг-запад и Royal Mews, Галерия на кралицата, и Бъкингамският дворец на юг и на изток. Растенията са разнообразни и екзотични, съществува и черница, датирана от времето на Джеймс I.

Допълнение към градината е езерото от 19-ти век, украсено от ято фламинго, и Ватерло вазата. В градината има една вила, площадка за хеликоптер, както и тенис корт.

По времето, когато Бъкингамския дворец е отворен през август и септември, посетителите имат достъп до част от градината, която се формира на излизане от двореца в края на обиколката. Посетителите имат възможност да си закупят специално изработен сладолед от палатката за сладолед на Бъкингамския дворец.

Градината е мястото, където се провеждат градинските партита на кралицата. През юни 2002 г. тя покани публиката в градината за забавление за първи път по време на управлението си. Като част от Златния Юбилеен Уикенд хиляди британци бяха поканени да кандидатстват за билети за парти в Двореца, където китариста Брайън Мей на групата Queen изпълни неговото “Бог да пази кралицата” соло на китара на върха на Бъкингамския дворец.