Символиката на цветовете на цветятаСмисълът на цветовете на цветята е уникален аспект на символиката, който може да използвате, за да изпратите специално послание на някого.

Символиката на цветята и техните цветове е била използвана още в древността.
Например, древните гърци тълкували смисъла на цветовете на цветята като показател за настроението на своите богове. Също така, древните келти гледали на цветята като знамение за времето и прогнозиране на половете при раждане.

Бъдете креативни! Смесвайте различни значения на цветовете в букети!

Цветовете на цветята са като шепа боички – оцветете вашия свят с техните различни значения.

Червените цветя:
Има причина за това, че изпращаме червени цвятя на любимите си. Червеното е символ на страст, любов и енергия. Всъщност, червеното е искрата, която разпалва най-ревностните пламъци на желанието. Изпращайте червени цветя на някой, който се нуждае от сътресение от енергия.

Оранжевите цветя:
Оранжевото е най-близкото съвпадение с цвета на сянката на слънцето, затова е символ на експанзия, растеж и топлина. Това е също и цветът на приятелството и общността. Свързва се с детството и усмивките.

Жълтите цветя:
Жълтото се свързва със злато и се смята за символ на чистота, яснота на истината и интелект. Маите го асоциирали с царевицата, която притежава символиката за подреденост, храна, и всички неща, които са здравословни. Цветът се свързва и с интелигентност и разум. Подарете жълти цветя на свой приятел, който завършва училище, за благополучие в обучението.

Зелените цветя
Значението на цвета е за подновяване, растеж, надежда, здраве и младост. Светлозеленото е цветът на майката природа, щедростта.

Сините цветя:
Синьото символизира нашите мечти, мисли и въображение. Сините цветя са идеалният подарък за поет, художник или музикант за прилив на вдъхновение. Те също са перфектният нюанс за повишаване на спокойствието.

Индиго цветята:
Индигото говори за емоции, дълбочина и настроение. Дайте индигови цветя на хората, които значат за Вас много.

Виолетовите цветя:
Този цвят е енергизиращ, символизира жизненост. Виолетовите цветя казват “ти са уникален, специален”. Включете виолетовите цветя в живота си като символ на вяра и напомняне, че благородството на сърцето е най-великият стремеж.

Различните цветове, примесени с бяло, са символ на чистота, очистване.