Мечтаете ли се за билкова градина или пресни градински зеленчуци на вечеря? А какво ще кажете за ярки цветя на фона на Вашия декор? Ако не разполагате с място за голяма градина или не искате да прекарвате часове в плевене, контейнерната градина може би е това, което търсите.

Контейнерните градини са толкова забавни, защото възможностите са безкрайни, а и цялото семейство може да участва. Освен това не е необходимо да се ангажирате много време, за да имате красиви и здрави растения.

Нахвърляхме за Вас няколко кокетни идеи, с които да започнете. Ето и неща, които може да използвате, за да създадете Вашата пъстра градина: стари метални лейки, детски кофички за пясък, стари обувки или ярко оцветени гумени ботуши, камиончета или други стари детски играчки.

С малко декорация (камъчета, рапани, миди и др.) и избор на подходящо растение новите саксийки придобиват наистина интересен вид. Не забравяйте да направите дренажни отвори.

След като започнете, ще видите, че има доста предмети на път да бъдат изхвърлени, които обаче могат да се превърнат в перфектни градински контейнери. Бъдете креативни и скоро ще се наслаждавате на плодовете на труда си.

Освен галерията по-долу, още чудати идеи за саксии може да разгледате тук.