Замисляли ли сте се какво е красотата? Защо ни въздейства един красив пейзаж или разходка в приятно озеленен и подреден квартал?

Красотата е навсякъде и във всичко, но онова, което ни кара истински да я почувстваме, е съвършеното единство между отделните, взаимодопълващи се елементи. Представете си градината без пчелите, цветята без аромата им, тревата без мириса на почва и прясно окосена морава. Красотата е хармония.

Наистина, цветето ще е красиво във всеки един контекст. Дори поникнало насред асфалта, то пак има своето излъчване. Още по-ярко ще блести обаче в своята естествена среда.

Въпреки това всички искаме да внесем красотата и в дома си, под формата на цветове, нюанси, предмети и цветя. Открихме една българка, която работи усилено, за да внесе уют и хармония в своя дом. Тя твори украси за самите цветя.

Срещнахме Ирина Карамфилова-Турсунова в интернет. Тя нарича себе си “iravazi” – игра на думи и италианско звучене. Под този псевдоним разпространява творчеството си и в интернет пространството. Тя е разработила изключително красива форма на изкуство, което мнозина твърдят, че е уникално и единствено по рода си. Талантливата жена рисува картини от яйчени черупки върху стъклени вази. Интересното в нейните мозайки е, че не се използва никаква боя. Художничката използва естествените нюанси в яйчените черупки, а резултатът е наистина впечатляващ.

“Отражения”

Изработката на една ваза е изключително трудоемък и продължителен процес, който отнема около 5 месеца. Ирина е разработила своя метод през 2013 година и до момента е сътворила цели седем от своите великолепни произведения на изкуството.

Ирина е усмихнат и ведър човек, който не гледа на успеха си много на сериозно. Според нас обаче вазите й заслужават внимание и биха могли да покорят още много сърца по света. Те биха могли да бъдат перфектния акомплимент за всяко цвете и всеки дом. Вижте ги сами. Можете да посетите и Facebook страницата на ИринаShell We Art? или официалния й уебсайтiravazi.com.

“Търпение”

“Баланс”

“Сезони”

“Творения”

Сподели с приятели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest