Великденското дърво с яйца е символ на нов живот и е традиция от векове.

В Германия, където се е зародила тази традиция, било обичайно във всеки дом да се видят украсени дръвчета по време на сезона. Постепенно хората по света започнали да използват различни начини, за да създадат тяхна версия на великденското дърво.

Тази година направете и Вие свое великденско дърво с помощта на нашите забавни и лесни идеи!

1. Истинско дърво

Изберете едно от дърветата в градината, за да подсилите великденското настроение. Докато закачате шарените яйца и орнаментите, които сте избрали, се уверете, че клоните са достатъчно здрави, за да ги издържат. Можете да използвате панделки или цветарска тел, за да ги прикрепите.

2. Саксийни растения

Ако не разполагате с истинско дърво, може да използвате саксийни растения или топиарии за Вашето великденско дърво. Вземете едно или повече саксийни растения (за предпочитане по-високи), украсете ги с яйца по клонките и поставете до входната врата като символ на Вашето гостоприемство.

3. Лейка

Вземете старата лейка и поставете в нея сухи клонки. За да запазите клонките стабилни, може да използвате пясък или камъчета. След като сте сигурни, че са застопорени, може да започнете да украсявате Вашето “дърво”.

4. Стъклена ваза

Вземете сухи или свежи клонки (например върбови, лозови или от форзиция) и ги подредете в стъклена ваза. За да ги задържите в изправено положение, напълнете вазата с водни перли, еко почва или боядисани яйца. Вържете панделка около вазата, за да бъде още по-празнична! Можете да използвате и купички или буркани за този проект.

5. Поцинкована кофа

За тази идея използвайте кофичка за лед или подобен съд, в който може да добавите трева, за да изглежда клоните като покълнали от земята.

6. Саксии и панери

Ако сте градинари, вероятно имате няколко празни саксии наоколо. За да се запази темата за Великден, боядисайте саксията и яйцата в пастелни нюанси. Светло розово, бебешко синьо и лилаво изглеждат добре в комбинация, но изборът на цветове зависи изцяло от Вас.

Това са само някои от начините, които може да използвате, за да направите свое собствено великденско дърво. Разбира се, може просто да украсите някое дръвче в двора, но защо да спирате дотук? С малко креативност и въображение възможностите са безкрайни!