Хавасу /Havasu Falls/ е един от най-живописните водопади в света и един от най-посещаваните и предпочитани за фотографиране. До преди наводнението през 2008 година се е отличавал с двойния си воден поток, но сега се стича само по десния си канал. Със своите впечатляващи синьо-зелени води обаче водопадът заслужено е едно от съкровищата на Аризона, въпреки че непрекъснато променя формата си, тъй като скалите са податливи на деформации.

Хавасу се намира само на километър и половина от индианското селище Супай (Supai) в Гранд Каньон, поради което често името му се среща и като Хавасупай. В Супай може да намерите магазин за хранителни стоки , кафене, училище, хеликоптерна площадка и конюшни. Местното племе предлага разходки на кон с екскурзовод, както и разходки с хеликоптер до леглото на каньона.

До водопада Хавасу се стига по странична пътека, която криви от главния туристически маршрут. Тя води надолу към рекичката, над която е изграден дървен мост. Допълнителна красота на района придават характерните травертинови скални формации.

Най-доброто време за посещение на Хавасу е рано напролет или късно есента, когато тълпите са по-малко, а пейзажът е прекрасен и топлината – поносима. По-голямата част от туристите го посещават през летните месеци, когато температурата вътре в каньона може да се повиши до над 100 градуса. Когато и да го посетите, водопадът е достъпен през цялата година и всеки сезон предлага различни условия и уникални гледки.