Има нещо вълшебно в градинския хамак. Той е идеалният начин да се отпуснете и да получите най-добрата гледка към добре свършената работа в градината. Хамакът не само предлага пълна релаксация и комфорт, но е и средство за оценка от страна на външни лица и членове на семейството. Градинският хамак ви позволява да напреднете в редица дейности като сън, четене на романи или просто да се насладите на пейзажа. Няма по-добро място за отпиване от сутрешното кафе или следобедните студени напитки.

Градинските хамаци са на разположение в различни стилове като Adirondack, Western и Nantucket. Различни материали се използват за направата им. Най-често използваният материал е дърво с плат или плетени въжета.

Вашият избор трябва да зависи от редица фактори, които включват метеорологични условия – дали ще бъдат използвани навън, вътре в стаята, или и двете. Класическите хамаци са въжените, които обикновено са изплетени от полипропиленови смеси на памук. Въжените хамаци могат да се използват за пътуване, ветроходство и други дейности. Може да ги разполагате между две дървета или на стойки.

Голяма популярност придоби и хамакът люлка. Най-често има дървени или метални рамки и е в състояние да издържи 1-3 души. Този тип хамаци са снабдени с някакъв вид покривало, което предпазва не само от дъжд, но също така и от пряка слънчева светлина и други екстремни метеорологични условия.

На какъвто и да е стил хамак да се спрете, не се съмнявайте, че ще придаде красив завършек на вашата градина или тераса.